De gemeente Raalte  bouwt aan de toekomst van de gemeente: het realiseren van een groeiopgave om de komende jaren 3.000 woningen te bouwen. De gemeenteraad staat nu voor belangrijke keuzes en vraagt advies aan inwoners.  Vrijdag op de markt in Heino, en zaterdag op de markt in Raalte. “Het thema wonen leeft en is te belangrijk voor ons allemaal.”, zo merkte Marcel Schutte namens BurgerBelangen Raalte op.

Er zijn al super veel reacties digitaal binnengekomen, maar afgelopen week is ook direct het gesprek aangegaan met de inwoners. “Zoals je van een marktplein mag verwachten, was de aanloop en de inhoud heel divers. Sommige inwoners kwamen speciaal naar het centrum om met de gemeente en de gemeenteraad te kunnen spreken, Evenzoveel waren toevallige ontmoetingen. Eigenlijk  was het de hele tijd gezellig en druk.”

Veelgenoemde punten in de gesprekken zijn het bouwen van de juiste woningen, bijvoorbeeld voor ouderen die wel willen, maar niet kunnen verhuizen. Ook wordt het belang van behoud van identiteit van de dorpen regelmatig aangestipt, evenals dat de groei  niet als gevolg moet hebben dat er straks geen mooi groen buitengebied meer is.

Binnenkort spreekt de gemeenteraad opnieuw over dit onderwerp. Dan worden ook de resultaten van de enquête en de gesprekken in de dorpen gepubliceerd.

 

Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply