Afgelopen week werd bekend dat het Rijk 100 miljoen euro beschikbaar stelt voor de aanpak van de N35. Dat bedrag komt bovenop de 100 miljoen die de provincie al beschikbaar had gesteld. Dit besluit kwam als een even felbegeerde als onverwachte verrassing. In het besluit (vastgelegd in het document dat ‘de MIRT’ heet) is aangegeven dat van dit geld er een rondweg om Mariënheem moet komen, dat de twee afslagen (verkeerslichten) bij Heino ongelijkvloers moeten worden, maar ook dat het kruispunt bij de Hagenweg/Ganzepanbrug wordt aangepakt. De huidige verkeerslichten bij de Koelmanstraat worden opgeheven.
Dat is een opvallende doorbraak omdat dit kruispunt tot op heden door de beleidsmakers altijd ”buiten beschouwing’ was gelaten. Ook in de plannen voor de besteding van de eerdere 15miljoen voor veiligheid kwam dit kruispunt niet voor, tot groot ongenoegen van de omwonenden, waaronder Veevoederbedrijf Fakkert. Met nu dan toch de doorbraak:
In de MIRT staat letterlijk:

  • Opheffen van VRI-geregeld kruispunt Koelmanstraat en de realisatie van een onderdoorgang of viaduct voor de Koelmanstraat. Koelmanstraat wordt aangesloten op de parallelweg. 
  • Opheffen van voorrangskruispunt Hagenweg en realisatie onderdoorgang of viaduct Hagenweg. De Hagenweg wordt aangesloten op de parallelweg(en);
  • Het slopen/aanpassen van viaduct Overijsselkanaal (afhankelijk van benodigde en beschikbare ruimte) 
Het viaduct (De Ganzepannebrug) past qua hoogte niet meer in deze tijd. Binnen de MIRt-besluiten is opgenomen dat deze wordt aangepast, afhankelijk van de benodigde en beschikbare ruimte)

 

Reageren? fractie@burgerbelangenraalte.nl

Share.

Leave A Reply