De fractie van BurgerBelangen wil dat de voorgenomen verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) voor 2018 wordt geschrapt. De afgelopen jaren is de OZB met ruim vijftig (!) procent gestegen.  Het is volgens BurgerBelangen tijd dat deze stijging een halt wordt toegeroepen. De fractie doet deze oproep aan het college juist nu, omdat momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe begroting.“Vorig jaar is, ondanks stevige bezwaren van onze kant, vastgelegd dat volgend jaar de OZB voor de achtste keer (!) op rij verhoogd wordt. Uit de Zomernota is op te maken dat de gemeente dit jaar op alle fronten flink profiteert van de aantrekkende economie en zelfs geld overhoudt. Het is dan niet uit te leggen dat de OZB voor onze inwoners nog verder oploopt’, zo stelt BurgerBelangen.

De afgelopen jaren was het bedrag dat de gemeente uit Den Haag kreeg ieder jaar aanzienlijk hoger dan vooraf voorzien. Dit jaar ging het zelfs om enkele tonnen extra euro’s; anders gezegd: ook de verhoging over 2016 was helemaal niet nodig, zo blijkt nu. Wat dat betreft staat de gemeente bij haar inwoners in het krijt. Vandaar de oproep: Stop de OZB-verhoging. GENOEG IS GENOEG”.

Vindt jij ook dat de stijging moet stoppen (en inwoners niet op onnodige kosten moeten worden gejaagd) like dan het bericht op de Facebookpagina van BurgerBelangen0572. Zit jij niet op Facebook dan kun je ook hieronder je reactie geven.

Share.

Leave A Reply