De huidige ingang van manege ’t Reelaer vanaf de parallelweg/Raalterstraat komt uiterlijk in 2019 te vervallen. Als alternatief wordt er een nieuwe entree gemaakt via de achterkant van de manege en vervolgens via een extra weg die uitkomt op de Knapenveldsweg in Raalte. De afgelopen week presenteerde Rijkswaterstaat, samen met de provincie en de aanliggende gemeente een reeks van 24 maatregelen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden om de N35 bij Heino, Raalte en Marienheem veiliger te maken. Het afsluiten van de afslag naar de manege ’t Reelaer is één van de 24 geplande maatregelen.
Als alles verder volgens planning verloopt volgt uitvoering in 2017 en 2018. In 2019 moeten alle deelprojecten klaar zijn.

Voor verslag van deze bijeenkomst: zie <<hier>>

Een belangrijke hoofdlijn in de plannen is dat rijk en provincie het aantal afslagen en erfontsluitingen die uitkomen op de N35 fors wil verminderen. Op diverse plaatsen worden daarvoor parallelwegen aangelegd, waar aanwonende gebruik van kunnen maken. De plannen zijn overigens nog niet helemaal definitief. De eerstvolgende stap in de besluitvorming is dat met diverse betrokkenen wordt gesproken.

Heeft u de bijeenkomst gemist en wilt u weten welke maatregelen bij Heino, Raalte en/of Mariënheem gepland staan, neem dan contact op met fractie@burgerbelangenraalte.nl. Wij zijn ook benieuwd naar wat u vindt van deze geplande maatregelen. Uw reactie kunt u mailen naar fractie@burgerbelangenraalte.nl.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om werkzaamheden om de totale N35 op te waarderen tot 2×2-baansstroomweg. Daarvoor ontbreken op dit moment nog de financiële middelen en het ziet er helaas niet naar uit dat die middelen er vóór 2028 wel zullen komen. Waar het nu om gaat is dat het rijk en provincie samen 15 miljoen euro beschikbaar hebben gesteld om de ergste knelpunten op het gebied van veiligheid aan te pakken. Denk daarbij aan de vele erfontsluitingen die op de N35 uitkomen en tussen Raalte en Mariënheem hebben geleid tot een ‘privéfietspad’.

Share.

Leave A Reply